Steun deze site. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van Bol.com
Het kost je niets extra.

koken & tafelen algemeen

 

 

 

 

mail info@hobbybrouwen.nl

Bierrecepten - Barley Wine

 

Paul Langenberg


Ingrediënten voor 10 liter:

3000 gram   pilsmout
1000 gram   ambermout
  50 gram   zwarte mout
 500 gram   gele basterdsuiker
 400 gram   rietsuiker
  25 gram   Hallertauer bloemen
  25 gram   hop uit eigen tuin


Maischschema

temperatuur         48C   52C   62C   72C         
tijd (in minuten)   15    15    20    45
Maischwater: 10 liter
Spoelwater: 6 liter
Kooktijd: 90 minuten. Alle hop is in één keer toegevoegd.
Gist: Chimay
Begin SG: 1100
Eind SG: 1012



Terug naar de overige bierrecepten.

Home jacbier