Steun deze site. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van Bol.com
Het kost je niets extra.

Shirts Hobbybrouwen 

 

 

 

mail info@hobbybrouwen.nl

Bierrecepten - Dubbelbok

Index


Christ jr. en Christ sr. v.d. Hoven

Met dit het recept werden Christ jr. en Christ sr. v.d. Hoven eerste werden in die categorie Dubbelbok van de in 1993 door "De Roerstok" gehouden bokbierwedstrijd.

Ingrediënten voor 10 liter

2600 gram   pilsmout 3 EBC
 800 gram   karamelmout 100 EBC
 200 gram   rietsuiker
 1/5 pot    Tamara bijenhoning
   7 gram   Hallertau hopbloemen
  15 gram   Saaz hoppellets


Maischschema:

temperatuur         45C  52C  58C  63C  72C  78C
tijd (in minuten)   25    5   30   30    5    1


Maischwater: 10 liter
Spoelwater: 6 liter
Kooktijd: 90 minuten
Gist: Trappist Farma Import
Begin SG: 1070
Eind SG: 1015
 
 

Feestbier De Roerstok 1997

Hieronder volgt één van de twee recepten van de bieren die tijdens het gezamenlijk brouwen zijn gemaakt en waarvan het resultaat op onze jaarlijkse feestavond was te proeven. Het recept is samengesteld door Martin Hofhuis.

Ingrediënten voor 10 liter:

1500 gram  pilsmout 3 EBC
1000 gram  munichmout 17 EBC
 200 gram  kristalmout 150 EBC
 300 gram  carapilsmout 20 EBC
  20 gram  chocolademout 800 EBC
  12 gram  Brewers Gold hopbloemen 7% (90 minuten meekoken)
  12 gram  Saaz hopbloemen 3,2% (90 minuten meekoken)


Maischschema

temperatuur         50C  65C  72C  78C
tijd (in minuten)   15   15   15    5
Maischwater: 7,5 liter (aanzuren tot pH 5,5)
Spoelwater: 10 liter
Kooktijd: 90 minuten
Gist: Hoegaarden
Begin SG: 1080



Terug naar de overige bierrecepten.

Home jacbier