Steun deze site. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van Bol.com
Het kost je niets extra.

Shirts Hobbybrouwen 

 

 

 

mail info@hobbybrouwen.nl

Bierrecepten - Märzen

Gerard ter Brugge

3e prijs categorie donker smalbieren 6e Open Nederlandse Kampioenschappen voor Amateur-bierbrouwers 1989

 Ingrediënten voor 10 liter:

1800 gram   pilsmout
1000 gram   karamelmout (tegenwoordig aromamout 150 genoemd)
 150 gram   tarwemout
  15 gram   Hallertauer 4,5%
   9 gram   Saaz 4,1
   2 gram   zoethout
Maischschema
temperatuur         52C   62C   72C   75C
tijd (in minuten)   15    60    30    5
Maischwater: 10 liter
Spoelwater: 7 liter
Kooktijd: 90 minuten
Gist: Edme (gedroogde gist)
Begin SG: 1055
Eind SG: 1016



Terug naar de overige bierrecepten.

Home jacbier