Steun deze site. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van Bol.com
Het kost je niets extra.

Shirts Hobbybrouwen 

 

 

 

mail info@hobbybrouwen.nl

Bierrecepten - Oktoberfestbier


Ingrediënten voor 10 liter:

1250 gram   pilsmout
1000 gram   munchenermout
 225 gram   carapilsmout
 170 gram   kristalmout
   6 gram   Perlehop pellets 7,3 % alfazuur (39 minuten koken)
   9 gram   Mittelfruhhop pellets 3,6 % alfazuur (13 minuten koken)
Maischschema: Dubbele decoctie-methode: Inmaischen op 35 C; eerste decoctie afnemen, 25 minuten rust op 68 C, dan 30 minuten koken; weer toevoegen aan de hoofdmaisch waarbij de temperatuur stijgt tot 50 C; deze temperatuur 20 minuten aanhouden, dan de hoofdmaisch verwarmen tot 66 C en deze temperatuur 40 minuten aanhouden; tweede decoctie afnemen en deze 30 minuten koken; toevoegen aan de hoofdmaisch waarbij de temperatuur stijgt tot 71 C; deze temperatuur handhaven tot het zetmeel is omgezet in suiker; afmaischen op 76 C. Spoelen met 11,5 liter water van 76 C met een pH van 5,8.
 

Kooktijd: 140 minuten
Gist: Wyeast nr. 2206 Bavarian lager
Hoofdgisting: 19 dagen bij 8 tot 10C
Lagering: 60 dagen bij 0C
Nagisting op fles: 45 dagen bij 27C
Begin SG: 1062
Eind SG: 1021



Terug naar de overige bierrecepten.

Home jacbier