Steun deze site. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van Bol.com
Het kost je niets extra.

koken & tafelen algemeen

 

 

 

 

mail info@hobbybrouwen.nl

Bierrecepten - Porter

 

Hans Aikema

Dit recept is aangereikt door Hans Aikema, voorzitter van de zustervereniging "De Herrezen Pauw". Het recept is gepubliceerd geweest in Zymurgy, het blad van een andere zustervereniging namelijk: The American Homebrewers Association.

Ingrediënten voor 10 liter:

1920 gram   pilsmout
 240 gram   munichmout
 120 gram   kristalmout
 120 gram   chocolade mout
 120 gram   kleurmout
  15 gram   Buillon hoppellets
  15 gram   Cascade hoppellets
Maischschema
temperatuur         55C  62C  68C  70C  78C
tijd (in minuten)   30   10   10   *     1
* De temperatuurspauze van 70C net zolang aanhouden tot het wort niet meer kleurt op de zetmeeltest.

Maischwater: 5 liter bij storting + 3 liter van 80C voor stijging temperatuur naar 63C (in kleine beetjes toevoegen)
Spoelwater: 4 liter
Kooktijd: 60 minuten
Gist: Engelse Ale gist
Begin SG: 1057



Terug naar de overige bierrecepten.

Home jacbier