Steun deze site. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van Bol.com
Het kost je niets extra.

koken & tafelen algemeen

 

 

 

 

mail info@hobbybrouwen.nl

Bierrecepten - Saison

 

Index


Theo van Vijfeijken

2e prijs categorie licht dikbieren 6e Open Nederlandse Kampioenschappen voor Amateur-bierbrouwers 1989

 Ingrediënten voor 10 liter:

2175 gram   pilsmout 3 EBC
 435 gram   caramout 120
 435 gram   tarwemout
  42 gram   Saaz

Maischschema
temperatuur         45C   54C   63C   72C   76C
tijd (in minuten)    1    30    30    30    15
Maischwater: 7 liter
Spoelwater: 8 liter
Kooktijd: 90 minuten
Gist: zelfopgekweekte La Trappe Tripel
Begin SG: 1069
Eind SG: 1020
 

Ron van Hees en Gerard v.d. Meeren

2e prijs categorie licht smalbieren 8e Open Nederlandse Kampioenschappen voor Amateur-bierbrouwers 1991

Ingrediënten voor 10 liter:

1000 gram   zure mout medium (Swalmense mouterij)
 400 gram   munichmout 27 EBC (Swalmense mouterij)
 400 gram   pilsmout
  20 gram   Challenger
  17 gram   Hallertauer
   2 gram   Saaz

Maischschema
temperatuur         45C   65C   75C
tijd (in minuten)   45    300   1200
Maischwater: 6 liter
Spoelwater: 6 liter
Kooktijd: 60 minuten
Gist: Georgie gedroogde gist
Begin SG: 1055
Eind SG: 1018
 

Robert Dolmans

1e prijs categorie licht dikbieren en algemeen kampioen 8e Open Nederlandse Kampioenschappen voor Amateur-bierbrouwers 1991

Ingrediënten voor 10 liter:

 925 gram   pilsmout
 385 gram   palemout
 300 gram   tarwemout
 150 gram   munichmout
 150 gram   ambermout
  40 gram   havervlokken
  11 gram   Northern Brewer
  11 gram   Saaz (overjarig)
  11 gram   eigen teelt

Maischschema
hoofdmaisch   temperatuur         40C   54C   64C   71C
              tijd (in minuten)   115   86    61   20
1e deelmaisch temperatuur         63C   71C   100C
              tijd (in minuten)   15    15    15
2e deelmaisch temperatuur         62C   72C   100C
              tijd (in minuten)   15    15    10
3e deelmaisch temperatuur         64C   72C   100C
              tijd (in minuten)   15    150   10
Maischwater: 7 liter
Spoelwater: 6 liter
Kooktijd: 75 minuten
Gist: Arsegan gedroogde gist
Begin SG: 1061
Eind SG: 1018


Terug naar de overige bierrecepten.

Home jacbier