Steun deze site. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van Bol.com
Het kost je niets extra.

koken & tafelen algemeen

 

 

 

 

mail info@hobbybrouwen.nl

Bierrecepten - Weizenbock

 

Albert van Kaauwen

Ingrediënten voor 10 liter:
1000 gram   munichmout
1600 gram   tarwemout 
 200 gram   pilsmout 
 100 gram   ambermout 
  50 gram   karamelmout (deze mout wordt tegenwoordig aroma 150 genoemd)
  20 gram   kristalmout (deze mout wordt tegenwoordig cara 150 genoemd)
   5 gram   zwarte mout
  20 gram   Herzbrucker hop
  10 gram   Saaz hop (laatste 5 minuten) 
   1 theel. Iers mos
Maischschema
temperatuur         39C  47C  50C  53C  64C
tijd (in minuten)   10   10   10   10   10
Temperatuur verhogen naar 68C. Neem dan 1/4 deel van de maisch. Houdt de hoofdmaisch op 68C. Verwarm de deelmaisch tot 73C en houdt dit 10 minuten aan. Vervolgens 20 minuten laten koken. Voeg dan de twee delen maisch weer bij elkaar en verwarm het geheel tot 78C en 5 minuten wachten.

Maischwater: 10 liter
Spoelwater: 6,5 liter
Kooktijd: 120 minuten
Gist: 2 zakjes Boots gist (opstarten)
Begin SG: 1065
Eind SG: 1021
Dit bier heeft minstens 4 maanden rust nodig.



Terug naar de overige bierrecepten.

Home jacbier