|
Bierrecepten - BokbierIndex
Pieter ReyneveldHet is afkomstig van Pieter Reyneveld, winnaar van de op 25 oktober 1992 in samenwerking met Drankenhandel Schuermans en Kafee Lambic uit Tilburg gehouden bokbierwedstrijd.Ingrediënten voor 10 liter: 1500 gram pilsmout 250 gram karamelmout 250 gram kristalmout 200 gram tarwemout 15 gram zwarte mout 300 gram bruine kandijsuiker 25 gram Northern Brewer (begin koken) 20 gram Saazer hopMaischschema temperatuur 38C 45C 52C 58C 63C 72C 78C tijd (in minuten) 10 17 25 4 30 33 1
Frits HaenMet het bier volgens dit bokbierrecept behaalde Frits Haen de 1e prijs in de categorie donker smalbier bij de Open Bergse Bierbrouwkampioenschappen in mei 1993.Ingrediënten voor 10 liter: 2000 gram pilsmout 660 gram munichmout 260 gram ambermout 200 gram karamelmout 65 gram tarwemout 13 gram Northern Brewer hopbloemen 13 gram Hallertau hopbloemen 13 gram Herzbrucker hopbloemen 65 gram bruine suikerMaischschema temperatuur 38C 53C 62C 73C 78C tijd (in minuten) 10 30 60 60 5
Francine ReichweinHet recept is deze keer van de kersverse clubkampioene (1996) Francine Reichwein. Het bier waarmee ze de eerste prijs haalde in de klasse donker dikbier was een bokbier.Ingrediënten voor 10 liter 2000 gram pilsmout 3 EBC 660 gram munichmout 260 gram ambermout 100 gram caramelmout 65 gram tarwemout 75 gram bruine suiker 14 gram Record hop (90 min. meekoken) 11 gram Hallertauer hop (90 min. meekoken) 10 gram Hersbrucker (15 min. meekoken)Maischschema temperatuur 53C 62C 73C 78C tijd (in minuten) 45 60 60 5
Terug naar de overige bierrecepten. ![]() |