Steun deze site. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van Bol.com
Het kost je niets extra.

koken & tafelen algemeen

 

mail info@hobbybrouwen.nl

Bierrecepten - Kölsch

 

Feestbier De Roerstok 1997

Hieronder volgt één van de twee recepten van de bieren die tijdens het gezamenlijk brouwen zijn gemaakt en waarvan het resultaat op onze jaarlijkse feestavond was te proeven. Het recept is samengesteld door Martin Hofhuis.

Ingrediënten voor 10 liter

1600 gram  pilsmout 3 EBC
 400 gram  tarwemout
  12 gram  Brewers Gold hopbloemen 7% (90 minuten meekoken)
  10 gram  Saaz hopbloemen 3,2% (laatste 15 minuten van het koken
           erbij doen)
Maischwater: 7 liter

Maischschema:

temperatuur         50C  65C  70C  78C
tijd (in minuten)   15   45   15    5
Spoelwater: 7 liter
Kooktijd: 90 minuten
Gist: Hoegaarden (indien mogelijk Kölsch gist)
Begin SG: 1048



Terug naar de overige bierrecepten.

Home jacbier