|
Bierrecepten - WeizenbockAlbert van KaauwenIngrediënten voor 10 liter:1000 gram munichmout 1600 gram tarwemout 200 gram pilsmout 100 gram ambermout 50 gram karamelmout (deze mout wordt tegenwoordig aroma 150 genoemd) 20 gram kristalmout (deze mout wordt tegenwoordig cara 150 genoemd) 5 gram zwarte mout 20 gram Herzbrucker hop 10 gram Saaz hop (laatste 5 minuten) 1 theel. Iers mosMaischschema temperatuur 39C 47C 50C 53C 64C tijd (in minuten) 10 10 10 10 10Temperatuur verhogen naar 68C. Neem dan 1/4 deel van de maisch. Houdt de hoofdmaisch op 68C. Verwarm de deelmaisch tot 73C en houdt dit 10 minuten aan. Vervolgens 20 minuten laten koken. Voeg dan de twee delen maisch weer bij elkaar en verwarm het geheel tot 78C en 5 minuten wachten. Maischwater: 10 liter
Terug naar de overige bierrecepten. ![]() |