Steun deze site. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van Bol.com
Het kost je niets extra.

koken & tafelen algemeen

 

mail info@hobbybrouwen.nl

Vertaalhulp


De meeste informatie over zelfbrouwen en bier op het Web is niet in de Nederlandse taal geschreven. Daarom heb ik een unieke woordenlijst Engels-Nederlands gemaakt voor de Nederlandstalige zelfbrouwer en bierliefhebber.

Index


Naar index paginaVertaling Engelse brouwerstermen naar het Nederlands

Met behulp van een aantal woordenboeken, indexen van in mijn bezit zijnde Engelstalige boeken over het brouwproces en woorden die ik ben tegengekomen in de Homebrew Digest en het blad Brewing Techniques, heb ik de zeer uitgebreide woordenlijst Engels-Nederlands samengesteld.

Het is een groot bestand met op dit moment een omvang van 154 Kb en bevat 2500 woorden. Het kan dan ook even duren voordat het hele bestand gedownload is. Ik heb er voor gekozen het bestand niet te splitsen in deelbestanden om de bruikbaarheid zo groot mogelijk te houden. Het is namelijk mogelijk de woordenlijst ook andersom te gebruiken (Nederlands-Engels) met behulp van de zoekfunctie van je web-software. Zoek wel even door omdat er diverse synoniemen in de lijst zijn opgenomen.

De namen van de kruiden die in de lijst genoemd zijn komen oorspronkelijk uit het Additives Aldulterants and Contaminants in Beer. De informatie over deze kruiden zoals de smaakomschrijving zijn afkomstig van de schrijver van dit boek: Jeffrey Patton. De Nederlandse vertaling van de Engelse namen kwam tot stand dankzij Mark van Bommel, Erwin Vermeij en Meindert Nijboer.

De gegevens met betrekking de moutsoorten zijn voornamelijk afkomstig uit het boek The Homebrewers companion van Charlie Papazian. Verder zijn deze gegevens aangevuld met informatie uit diverse bronnen.
 
 

Naar index paginaEngelstalige letterwoorden en afkortingen

Acronyms and AbbreviationsAcronyms and Abbreviations, een uitgebreide lijst van letterwoorden en afkortingen gebruikt door de Engelstalige brouwers.

Naar index paginaEngelstalig brouwerswoordenboek

The Dictionary of Beer and Brewing The Dictionary of Beer and Brewing uitleg van 2500 Engelse brouwerstermen.
  

Naar index paginaAlgemeen Engelstalig woordenboek

Merriam-Webster onlineMerriam-Webster online, via de site beroemde engelstalige woordenboekuitgever is ook heel wat te leren over vreemde woorden

Naar index paginaDuitstalige verklarende woordenlijst

Bierlexikon, een Duitstalige verklarende woordenlijst op het gebied van bier en brouwen.
Lexika Dictionaries Nachschlagewerke, een uitgebreide verzameling van duitstalige woordenboeken.


Laatste aanpassing van deze pagina:  12-09-2015